Ryggsäcks kort

Hej alla glada scrappare!
Jag har försökt att knåpa ihop lite ryggsäckskort efter denna mallen. Har fått ändra lite för att det skulle passa till svenska mått och lite enklare design. Tillslut har jag lyckats. Här kommer resultatet:Papperna på det översta ryggsäckskortet är från October Afternoon, a walk in the park och det rosa pappret är från Making Memories Paperrie Rouge. Finns att köpa hos Scrapgalen.

I den lilla fickan på framsidan av ryggsäcken ligger ett litet kort att skriva sin lilla hälsning på och varför inte fylla ryggsäcken med lite godis??? Extra roligt för mottagaren.

Tack för titten och Välkommen åter!

Kramar från Christel

Jenny Bowlin och Making Memories Paperie Rouge

Tänkte jag skulle visa upp vad jag skapat åt Scrapgalen i ett DT uppdrag. I mitt paket fanns underbara papper och tillbehör från Jenny Bowlin och Making Memories Paperie Rouge serien. Alla papperna gick i röda färger. Wow, Jenny Bowlin är en av mina favoriter och MM Paperie Rouge serien passade alldeles utmärkt till!
eftersom det snart är Alla Hjärtans Dag gjorde jag 2 alster som går i kärlekens tecken!

Först ut är en LO i hjärteform (såklart!):Fotot på mig och Stig är taget i parken bakom Notre Dame i Paris (väldigt romantiskt!) och rosorna i bakgrunden passar utmärkt till dessa röda papper! Ser ni det snygga kalenderkortet som sticker fram bakom fotot? Otroligt läckert och finns i  brun och svart färg oxå. Kommer från Jenny Bowlin.
Runt Lo.n har jag satt vit spets och sedan har jag sytt ihop allt med ytterligare ett CS, bara för att sedan kunna vika upp kanterna på det scalloped formade hjärtat. Blev en härlig 3D effekt!Tvärs över Lo:n har jag mönsterklippt ett papper ur Paperie Rouge serien som heter Flocked Dots (känns som sammet)
och sedan gjorde jag hål i den och trädde ett rött sidenband igenom.
Lo:n har jag döpt till "My heart belongs to you".
Allt material, förutom löven och charms, hittar du i Scrapgalens Webshop.
Dessutom så kan du nu beställa ur hela QK sortiment hos Scrapgalen. Texten i titeln på Lo:n är från Aquarius och Whasington Grand som kommer från just QK!

Av spillbitarna har jag gjort ett Alla Hjärtans kort:Beskrivningen på vikningen hittar du här!

Tack för idag!
Kramar från Christel

Nytt hos Grodans

Grodans Scrapgarden har den senaste tiden fått in massor med vackra saker. 
Det senaste är detta QK Mini Unicase Alphabet!! Visst är det snyggt!
Jacqueline 4x8!
Endast 299:- resize
Den andra nyheten är Veckans Vara! 
En utvald vara till ett mycket förmånligt pris!
Missa inte, för som sagt, det finns bara i en vecka i taget!
Denna vecka är det då ett stämpelark med Clear Stamps från Basic Grey.
Det heter Stamps Wild Flowers och passar ypperligt till
Urban Prairie Serien av samma tillverkare.
Pris? Sanslöst låga 99:-
resize

Minialbum på en liten ask

Här är ett litet projekt som jag har hållt på med ett tag. Idén till nappalbumet har jag delvis liftat från en fransk tjej och asken har jag liftat från mig själv. (hi,hi)
Jag fick ett alster publicerat i Jan/Feb nummret av svensk Scrapbooking m.m. Ett kärleksalbum met tillhörande ask (s. 88-89 för er som är nyfikna) och ide´n med att vända på en canvastavla och använda "hålet" till en liten ask är toppen!

När jag tittade tillbaka på foton från Emma när hon var mindre upptäckte jag att hon har napp på nästan alla foton!
Oj... Men det var nämligen så med Emma att hon stoppade ALLT i munnen. (tom. sniglar och maskar. ..urk!) Så det enklaste för hennes mamma var att låta henne ha nappen i munnen. (oops!)
(Ja, ja så kan det bli!)

Här kommer lite bilder på Emmas nappalbum:

Jag har spikat fast ett litet handtag så man kan bära asken.
Detta handtag fäller man sedan ner när man ska bläddra i albumet:Bakom många av korten i albumet har jag satt fast tags där jag har skrivit lite journaling.

Dessa bilder är från Skansen. Istället för att lämna sina nappar till tomten så ville Emma lämna sina till kattungarna på Skansen. Där finns ett träd med MASSOR av nappar hängandes. Emma kastar in sina nappar och tror att kattungarna genast ska börja använda dem!!! Åh, vad förtvivlad hon blev när den ena kattungen bara springer förbi nappen hon kastat in..... -Då kunde jag ju likagärna använt dem själv, mamma... Dem har ju ändå så många!längst bak i albumet kan man se Emmas sista napp inbäddad bakom plastglas. (Sista sidan sitter fast på canvastavlan.)

Papperna som jag använt kommer från BG Bittersweet serien.

Tjingeling!

Rund Lo

För ett tag sen var jag på en miniscrapträff här i Bromölla. Vi var 8 st som bestämde oss för att träffas en lördag och scrappa ihop. Vi hyrde en lokal för 100 kr och sen satt vi och scrappade hela dagen lång, med avbrott för lite fika och pizza! Snacka om roligt! Det var så roligt att vi bestämde oss för att det skulle bli en gång till i februari!!!

På alla dessa timmar lyckades jag åstadkomma 1 Lo och ett födelsedagskort i form av en ryggsäck. (Ja, jag är ingen snabbscrappare precis!) Man tycker man BORDE hinna mer på 8 timmar men är man i goda vänners sällskap blir det mycket snack oxå och det är väl så det ska va?!
Här kommer Lo:n som jag gjorde:


Jag älskar alla roliga former på scalloped papper det finns nu. För tillfället har jag "dille" på att göra olika former på mina Lo:s... Detta runda papper är från Crate och mönsterpappret är från BG bittersweet. Runt fotot har jag satt brunt tyll. Tyvärr syns det inte på detta fotot.Här kan man se lite av tyllen runt fotot. Fotot sitter på 3d kuddar och sedan har jag satt fast Melissa Francess hjärtan på fotot. Blir  en härlig 3D känsla.Under Primas härligt frostade blommor satte jag en vanligt tråkig beige blomma som jag stämplade med en textstämpel och chalkade i brunt. Det blev lite mer liv i blomman. Tack Pia för det tipset!

Den lilla söta ryggsäcken som jag gjorde hann jag lämna iväg innan jag hann fota den... Men jag kommer att göra fler såna för det var så roligt!

Tack för idag och scrappa på!

Kramar från Christel

Bidrag till ett trykk "trykkpressa" Januari

Japp, så har jag hittat ännu en tävling!!!
Norge har en scraptidning som heter ett trykk och varje månad lottar de ut en helårsprenumeration i sin blogg, inte illa! Detta kan man ju bara inte missa. Denna månad skulle man göra ett bokmärke.
Här kommer mitt lilla bidrag:


Jag har gjort bokmärket av spillbitar från Maja design vintertid och vintage bliden är uttryckt på canvastyg som jag strukit på pappret. Dekorerat med spets,youdo blommor och band.

Scrappa på!
Kram från Christel

StampARTic challenge 1

Årets första utmaning på StampARTic.
Ni har väl inte missat denna nordiska utmaningsblogg för kortmakare????
Skynda er dit isåfall. Roliga utmaningar och fina priser. Dessutom jättebra tekniktips!
Denna utmaning är skapad av en tjej som heter Turid Mari. En superduktig tjej från Norge.
Hon har gjort en jätterolig vikning och sedan en skiss som du ska följa. Här kommer min tolkning:

Framsidan


Öppen framsida


Insida


Baksida


Kortet stående


Denna utmaning var bara såå rolig att göra, speciellt för mig som älskar nya vikningar på kort.

Scrappa på!
Kramar från Christel

Almanacka

Till mamma och pappa scrappade jag en almanacka i julklapp. Den blev mycket uppskattad!
Mina kära DT kollegor  Agneta C och Susanne,höll en kurs i just att skapa en almanacka och jag inspirerades av deras idé!
Här kommer min almanacka:

Jag har förstärkt hela almanackan genom att emellan varje CS ,almanacksblad, sätta fast hård kartong. Lite spets emellan varje blad fick oxå vara med! Almanackan är vändbar så på den ena sidan ser man månaderna Januari- Juni och sedan vänder man på almanackan och där hittar man Juli-December.
Almanackan sitter ihop med ett sidenband som löper emellan varje sida och som jag längst ner har dekorerat med en pärla.
Här följer närbilder på varje månad:

"Skåpen" som ni ser till höger på varje almanackssida är ett stämpelmotiv som jag har skurit upp i dörren och inuti står det födelsedagar att komma ihåg, månad för månad!

Ha en God fortsättning på det nya året!
Kramar från Christel

RSS 2.0