Skiss tävling hos Grodans

sugen på att tävla????
Gå in på Grodans blogg och gör en Layout eller kort utefter den här skissen som Anette har gjort:Här kommer min tolkning:Jag har lagt skissen på sidan för att den skulle passa mina önskemål!

Kramar från Christel

Tävlingsbidrag till skiss hos Scraplagret

Jag har gjort ett bidrag till Juli månadstävling hos Scraplagret. Denna gången skulle du tolka en skiss.
Så här såg skissen ut:Och så här blev mitt bidrag:Jag har använt papper från October Afternoons nya serie Road Map. De häftiga "spelkorten" kommer oxå från OA och journaling har jag skrivit på en korkplatta. Bakgrundspappret har jag mönsterklippt och dekorerad itmed kanten med vikna små pappers remsor.

Kul skiss! Lite ovanlig Lo för att vara min stil. Brukar oftast vilja ha mer dekorationer på men blev nöjd med denna ändå!

Kramar från Christel

Mer från October Afternoon Road Map

Jag har roat mig med att använda upp lite spillbitar från mitt senaste Dt paket från Scrapgalen.
Gjorde ett kort och ett bokmärke:


Bokmärket är gjort till min sambo som helt plötsligt har börjat att läsa böcker!!!! (Tror inte jag har sett han läsa en endaste bok under våra 20 år tillsammans!)
Det roligaste var att man kan nästan tro att jag har blivit inspirerad att välja papper och färger från boken han läser...
Kolla här:


Papper och tillbehör hittar ni hos Scrapgalen!

Kram från Christel

Basic Grey Lemonade

Jag har fått ett sommar Dt paket från Grodans som innehöll papper från Basic Greys nya serie, Lemonade. Här kommer 2 Dt alster som jag skapat med dessa papper  Det finns 2 nysläppta serier.Båda serierna är urläckra, den ena, June Bug lite mer färgglad och den andra, Lemonade har lite mildare färger.
Till serierna finns jättehäftiga edge papper eller doily paper som de kallas! De har små hål på hela pappret (när jag först såg dem på bild trodde jag att pappret hade små vita prickar !!!)
Mycket fina att använda som bakgrundspapper. Här har jag skapat en Lo med just ett doily paper som bakgrundspapper:Jag har satt ett enfärgat limegrönt BG papper bakom det mörkrosa doliy pappret.
Sedan har jag rivit papper från Cabbage Rose och Strawberry Patch och satt bakom fotot och dekorerat med lite swirls, YouDo och Prima blommor. De allra största blommorna är från en gammal Prima kollektion och är från mina egna gömmor.Runt fotot har jag virat limegrönt smalt organzaband som finns att köpa i shopen i metervara (visas dock ej i webshopen men skriv i meddelande rutan om du vill köpa, kostar 3 kr/meter)
journaling har jag skrivit på rosa CS som jag stämplat från en Maya Road clearstamp.

Sen var jag ju bara tvungen att göra ett kort av dessa ljuvliga sommarpapper:
Framsidan:Halvt öppen:Insidan:Alla papperna kommer från Lemonade serien och till alla er som är kortmakare: Ni har väl inte missat BG:s härliga paper pads kollektion som består av 15 X 15 cm stora papper, hela serien med 4 papper av varje. Perfekt till dig som bara skapar kort!!!Stämpelmotivet är en Sugar Nelliestämpel som jag har färglagt med Copics pennor. Just nu kan du köpa 10 st Copics för 300 kr (normalpris 35 kr/st) så skynda er och passa på!
kolla in denna länk. Här hittar du mängder med tips på färgläggning med Copics pennor.

Hoppas ni har blivit inspirerade till att skapa lite sommaralster med dessa härliga papper och tillbehör!

Kramar från ChristelMinialbum som ska skickas till Afrika

Hej!
Scraproom håller på med en liten insamling av minialbum som ska skickas till ett barnhem i Afrika.
Barnen som ska bli adopterade får ett litet album att ta med till sin nya adoptivfamilj som ett litet minne.
Jättefin gest tycker jag, så alla som läser detta:
JAG UTMANAR ER TILL ATT VARA MED OCH SKICKA IN ALBUM ni oxå!!!

så här skriver ScrapRoom:

Gör en minibok med plats för foto och text och skänk till Scraproom som sedan skickar vidare alla miniböcker till Sydafrika. I Sydafrika används de som minnesböcker till barn som har varit på barnhem och som sedan flyttar till en egen familj runt om i världen.
Vi lottar ut ett kit med ett värde av ca 250 kronor bland alla de album som kommer in till oss senast den 31 juli 2009. Skriv ditt namn på en post it lapp och sätt den på din /dina miniböcker. Ju fler miniböcker desto större chans att vinna!
Böckerna får se ut hur som helst men tänk på att det ska finnas plats för foto och för skriven text. Vill du görar rubriker så skriv dem på engelska!

Adressen till Scraproom är:

ScrapRoom
Garnisonsgatan 10
254 66 Helsingborg

Jag har gjort ett pojk album färdigt. (håller på med ett flickalbum oxå!)
Så här blev mitt album:

Albumet är gjort utav en pärm av kartong och på ena sidan av pärmen har jag gjort så att man kan sätta ett foto och på andra sidan av pärmen sitter accordingsidor där man kan sätta in både foto och skriva text.

Tycker att detta var en jättebra grej och jag hoppas att ScrapRoom får in jättemånga minialbum!!!!

Kramar från Christel

October Afternoon Road Map

Hej alla glada scrappare!

Här kommer en Lo som jag skapat för
 
SCRAPGALEN.

Idag tänkte jag inspirera er lite att använda

 October Afternoons läckra pappersserier.

Petra har ganska många av OA:s serier i shopen och
 
det senaste tillskottet är Road Map.

Papperna är dubbelsidiga och baksidorna på

papperna är minst lika läckra som framsidorna.

Såå när ni beställer så glöm inte kolla in baksidan!
 
Mitt första alster är en Lo på min son:

:

Som botten på Lo:n har jag använt baksidan på
 
pappret Sundowner motel
 
och sedan har jag rivit bitar från framsidan
 
av Sundowner motel (röd och svartrutigt)
 
och en remsa av Sky line motor inn.
Jag har dekorerat med ett brett

svartmönstrat sammetsband och

 röd bollfrans. Som tillbehör till papperna
 
finns det jättehäftiga spelkort "WildCards"
 
som jag satt fast bakom kortet med röd tyll runt.

Som pricken över i har jag knutit fast en liten

 metallbricka från Tim Holtz.Titeln är av thickers som oxå finns i shopen.
 
Tyvärr har jag inte lyckats göra dem rättvisa på bild!

Thickersen är så läckert svarta med GLITTER på!!!

Det var allt från lilla mig!!!


Scrappiga kramar från Christel


Alster gjorda på Scrapgalens träff

I helgen har jag varit på Scrapgalens träff i Bålsta, en liten bit utanför Stockholm mot Enköping.
Alla Dt:arna var på plats och det var så kul att få träffa alla live. Vi byter några ord med varandra på vårt Dt forum nästan dagligen men det är helt annorlunda att träffas och prata irl.
Petra hade ordnat med en jättemysig träff med utmaningar och god mat. (som hon själv dessutom hade tillagat!!! Snacka om att laga god mat!!!!)

Här är en bild på hela Scrapgalens team:Vi i teamet deltog inte i några utmaningar utan hade gjort ett utmaningskit åt varandra istället. KUL!!!
Ulrika W hade plockat ihop mitt kit som bestod av 3 mönsterpapper från October Afternoon och lite dekos + 2 CS.
Ulrika hade snokat runt lite i min blogg för att kolla vad mitt paket INTE skulle innehålla så det skulle bli en utmaning för mig. vi skulle sedan skapa ett alster med endast material från kitet. Det enda vi fick lägga till var bokstäver.

Hm... Jag har jättesvårt att skapa i andra stilar så det fick bli en shabby layout för min del.
bland dekosarna fanns inga blommor... (oj, jag som alltid öser på med blommor) och färgerna var ganska färgglada vilket inte heller brukar vara mitt första val på papper!

Men ändå blev jag ganska nöjd med resultatet:Jag hann faktiskt med en Lo och ett kort oxå! (jag som annars är så saktfärdig)

Jag hade bestämt mig för att göra en tavla utav en gammal LP skiva åt Emil. Det som är så härligt med att vara på träffar är att man kan botanisera och välja och vraka papper direkt från affären. Scrapgalen har ju HELA sortimentet med October Afternoons serier och jag valde matchande papper från dessa serier:Jag har använt mig av Tim Holtz produkter (som du hittar här) Nyckelhål, kedja och ordberlock.
Bingodekosen kommer från OA häftiga wild cards.Stjärnan har jag målat med svart crackle paint och sedan embossat en notstämpel på.Spana in de läckra svarta thickersen!!! Såå otroligt svarta med glitter på! Du hittar dem här!

Jag påbörjade ett kort som jag gjorde färdigt här hemma:Lite snett fotat men ni får hålla till godo för jag orkar inte fota om det!Motivet är en sarah Kay stämpel som jag målat med Tombowpennorna. Dessutom har jag lagt på lite glitterlim för att få en häftig effekt!

Det var allt från mig idag!!!!
Scrappar för fullt på min semester!
Håller på med DT uppdrag både från Grodans scrapgarden och Scrapgalen så kika snart in igen!

Kram från Christel

Bröllopskort och gästbok

Hej!
Jag fick en förfrågan om jag kunde göra ett bröllopskort och en tillhörande gästbok.
Givetvis ville jag det!!! Det är ju så kul att skapa i bröllopstema!
Jag använde mig av MM weddingpapper och la till lite rosa band och rosa rosor och så här blev kortet:Guldhjärtat har jag klippt ut utefter en egenritad mall och sedan embossat i cuttlebugen.På insidan har jag skrivit ut 2 verser som är bröllopsinspirerade. sedan har jag använt mig av Martha Stewards punch som du kan beställa hos Scrapgalen (LOVE IT!!!)
Text, kyrka och ringar har jag skurit ut med min slice (LOVE IT TOO!!!) med wedding minneskort.
Dekorerat med rosor och blad. Grattiskramar har jag embossat i guld.

Sedan skulle jag göra en tillhörande gästbok. Funderade ett tag på hur den skulle se ut och kom fram till detta resultat:

Pärmen har jag gjort själv utav kartong som jag klippt ut och sedan klätt med MM Weddingpapper. På sidan av pärmen har jag satt fast sidenband som blir ett praktiskt handtag när man bär runt på gästboken.På ena insidan av pärmen sitter ett brev som man kan stoppa i telegram eller andra minneslappar från bröllopet.
Sedan sitter det en guldpenna färdig att användas för bröllopsgästernas anteckningar!På den andra sidan av pärmen sitter gästboken. Här har jag bundit ihop ett antal cardstockssidor med bian. på alla sidorna i gästboken har jag embossat små guldhörn. Framsidan består av en overlay som jag har skurit  ut texten "gästbok" med slicen och satt fast.På baksidan står datum för bröllopsdagen.

Detta projekt var JÄTTEKUL att göra! Gillar att få skapa lite romantiska alster!

Kramar från Christel.

RSS 2.0