Ny artikelserie på Grodans Blogg

Hej!
Idag ,onsdag 30/7 startar det en artikelserie i 4 delar på Grodans blogg. Den kommer att handla om olika scrapstilar. Var med från början och läs! Artikelserien kommer att avslutas med en tävling i Grodans forum med fina priser.
Här kommer ett smakprov från en Lo gjord till mitt Heritage album.Sommarhälsningar från Christel

Bandförvaring

Jag har gjort en förvaringslåda till mina band. blev så trött på alla intrasslade band och att man aldrig kunde se vad man hade för färger osv. Har funderat länge på en bra lösning och nu har jag hittat den!!!!
Kolla in:Hittade en trälåda som sambon borrade 30 st hål i runt om hela lådan. Sedan altrade jag den och dekorerade. Jag blev supernöjd med resultatet! Äntligen har jag överblick av vad jag har för band. (fast alla fick inte plats!!!! Får nog göra en låda till!)Vad tycker ni? Hur förvarar ni era band?

Sommarkramar från Christel

Exploding box

Hej!
Jag kom precis på att jag glömt att visa ett annorlunda födelsedagskort som min mamma fick när hon fyllde 65 år i juni.   

De små bilderna är klickbara.

Den blev mkt uppskattad och var jätterolig att ge bort. Det blir "lite mer" än ett vanligt kort.
Scrappa på / Christel

Jag har blivit utmanad!

Jag har blivit utmanad av Midalina.
Regler:
Svara på frågorna och skriv ner svaren i din blogg.
Välj ut 6 personer som du vill veta mer om och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på frågorna.

Ja ha, då kör vi:

5 saker som fanns på din Att göra lista idag?
(Hm... vadå 5 saker. Jag har alltid minst 10 saker som jag vill hinna med på min lista... Är en tidsoptimist!)
1. Trädgårdsarbete
2. Dammsuga
3. Köra och handla
4. Göra färdigt veckans utmaning till We dare you tävlingen hos Jommas.
5. Gå på bio

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Då hade vi precis flyttat in i vårt hus och livet var underbart. ( det är det nu oxå!) Jag hade precis fått reda på att jag väntade vårt andra barn och var lycklig ägare till en ny bil.

Ställen du bott på?
Ha, ha. Den var lätt. Bromölla är enda stället jag bott på. Här är jag född och här kommer jag troligtvis att sluta mitt liv oxå.

5 saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Åka jorden runt. Skulle börjat min resa i USA.
2. Jag hade bjudit med mina bästa kompisar och deras familjer oxå. (Melinda och Jill)
3. Se till så att mina föräldrar blev ekonomiskt oberoende.
4. Gjort fettsugning av mina feta lår och rumpa.
5. Anlitat en städfirma som skötte all tvätt, strykning och städning.

Japp, det var lite om mig.
Nu skulle jag vilja veta mer om:
Katleen
Lene
Liza
Lena

Pia
Linda

Har varit på semester!

Japp! så är man hemkommen från semestertrippen till vår underbara huvudstad Stockholm. Har kopplat av och njutit av shopping, Gröna Lund och en underbar dag ute i skärgården hos min bror och hans familj.
Under tiden har det hänt grejor...
Jag vann en PIF av Lene och det paketet har jag nu fått. Underbara saker! Tack Lene! Nu återstår det bara för mig att skicka piffen vidare. Så håll ögonen öppna! Det kommer snart ett inlägg så att alla som läser min blogg kan ta en lott!
Sedan har jag fått 2 awards! En från Pia och en från Lene. Tack tjejer! Jag blir så rörd. Jag vill bara säga att snart kommer jag att lämna iväg mina awards till favoritbloggarna jag läser och NI kommer att få awarden tillbaka då !!!
Phu, vad jag babblar...
Måste få tid över till att fixa till min blogg oxå. Vill så gärna lägga in länkar till mina favoritsidor och till mina kära DT kollegor på Grodans Scrapgarden. Det kommer snart. Jag lovar!
Dessutom har  jag blivit utmanad av  Midalina.   Alla dessa inlägg MÅSTE fixas ikväll.
Nähä, nu är det dags att ta tag i trädgården som har förfallet under tiden vi varit borta! Ibland önskar man att man bott i lägenhet!
Scrappa på!
Kram från Christel

Tävling Fyrklövern

Hos stella.se pågår just nu en tävling som heter fyrklövern. Du köper 1 tävlingskit för 199 kr och ska sedan skapa 1 kort, 1 utmaning, 1 valfri Lo och 1 lo efter 1 skiss från materialet från kitet. Du kan vinna jättefina priser.
Jag tyckte tävlingen verkade rolig och utmanande så jag beställde ett tävlingskit med romantiska papper. (spännande när paketet kommer eftersom du inte får se vad det innehåller)
Första Lo:n jag gjorde var en valfri Lo. Du skulle använda dig av 2 mönsterpapper och 2 dekos från kitet. Så här blev mitt bidrag:


En Lo som handlar om ung kärlek. Min son Emil och hans flickvän Malin. E + M = sant
Nästa Lo var till en utmaning. Här fick du inte använda chalk, blommor eller band. dessutom skulle du ha med en egenhändigt gjord deko, en rund form och journaling. Sedan skulle du använda 2 mönstrade papper och 2 dekorationer från kitet. Hm, det här var en klurig utmaning. Men jag löste den så här:2 dekos från kitet: hjärtan och overlayram, 2 mönsterpapper: bakgrund och i titeln,
egenhändigt gjord deko: pärlringen som symboliserar mitt pärhalsband på fotot,
Journaling har jag skrivit i en av ringarna. Titeln på lo:n är The circle of life. Tyckte faktiskt att jag lyckades riktigt bra med denna utmaning. (jag som är beroende av band, blommor och chalk på mina Lo)

Nästa deltävling var ett valfritt kort:

På kortet skulle oxå användas 2 mönsterpapper och 2 dekos från kitet. Jag skar ut ett hjärta som jag ramade in och satte band runt. Insidan på kortet är en kärleksdikt och bakom dikten sitter en tag nerstoppad som man kan skriva en personlig hälsning på. Kortet gav min son Emil till flickvännen Malin. Därav initialerna E o M på framsidan.

Lo:n efter skissen är inte riktigt färdig än, men den kommer...
Nu återstår bara att vänta... Kanske har man tur men troligtvis inte! Otroligt kul att vara med i tävlingen iallafall!

Tack för mig för idag.
På återseende!
Kram Christel

Kort av min dotter

Igår var min dotter med mig på Grodans. Alla barn får lov att scrappa för 25 kr. Då ingår en CS och man får låna alla verktyg, stämplar m.m.  Lucienne har 2 spill lådor med massor av restpapper som barnen får plocka fritt ifrån. Väldigt generöst och mkt populärt bland barnen. En del har redan blivit jätteduktiga scrappare. Man kan lära mkt ifrån barnen. De är inte rädda för att prova sig fram.
Idag vill jag bjuda på 2 kort som min dotter har gjort:


Emma har stämplat med magnoliastämplar och målat dem med akvarellpennor,
klippt ut dem (hon har tom. klippt mellan bänkraderna!!!) och klistrat på.På detta kortet har hon satt flickan på 3D kuddar. Blomman har hon vikit till så den skulle stå ut lite.
Snacka om kreativitet!!!! Allt har hon åstadkommit utan hjälp. (Vi vuxna satt upptagna i en workshop för att försöka tillverka en stjärnbok, men det är en annan historia)
Emma är 9 år. Ska bli spännande och följa hennes utveckling inom scapbookingens värld!

RSS 2.0