Kurs hos Grodans

Skapa en LO i Vintage stil

Onsdagen den 3 juni
är det dax för kurs på Grodans. Kursledaren är Christel Jönsson
Tid: 18.00 - ca 21.00 (ev. längre beroende på hur långt vi har hunnit) Målet är att vi ska hinna göra klart 1 Lo i vintagestil och iallafall påbörja ett kort i vintage stil.

Ni kommer att få testa olika tekniker för att få papperet att få en sliten look.
Allt material ingår och det är denna Lo vi kommer att göra:


Du behöver ta med ett foto som är ca. 10 x 15 cm. Det kan vara på din man , dina barn, ditt husdjur eller hela familjen. Vilket du än väljer så kommer titeln att passa in! (eller ändrar du titeln till vad du tycker blir bäst)

Helst ska fotot vara i svartvitt eller sepiaton, behöver inte va det men det passar bäst in på en Vintage Lo.
Vill du ha hjälp med att ändra fotot till sepiaton så spara fotot på ett USB minne och kom ner till affären så hjälper vi dig att fixa det till självkostnadspris.

Du behöver ta med:
Foto 10x15 cm
chalk Chestnut Roan eller Dark Brown
lim
fästkuddar
skärmaskin
sax
ev. glitterlim

Vi kommer även att göra ett kort i vintagestil.


Kursen kostar 150 kr och då ingår material och kaffe + kaka.

Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

VÄLKOMNA att anmäla er till Lucienne på email: berluc2@swipnet.se eller tel. 0768-648421

Magdas Scrapfebervinnare 2009

För ett tag sen deltog jag i Magdas stora vårtävling "scrapfeber".
Jag deltog i alla 12 utmaningarna och dröm om min förvåning när jag sedan fick reda på att jag vunnit 4 av deltävlingarna och dessutom fått högsta poäng i hela tävlingen!!!!!
Jag korades som Magdas Scrapfebervinnare 2009!
Först trodde jag att det var en annan Christel som hade vunnit men det var ju jag... Vilket glädjerus!!!!
Ett fullspäckat paket med scrapgrejor landade i min brevlåda (eller rättare sagt på posten så jag fick lösa ut det så stort var det!) och jag fick dessutom en förfrågan om jag ville Gästdesigna ngt. till Magdas!

Jag gjorde en albumsida med Websters fina papper A sweet life.
Så här stod det i Magdas blogg:

Jag heter Christel Jönsson, är 39 år och bor i Bromölla, Skåne. Jag har alltid varit en "pysslare" men började i februari 2008 med scrapbooking "på riktigt". Är en allätare och gör både layouter, kort och altered.

Min stil går åt det romantiska hållet, scrappar helst i jordnära färger helst i vintage och shabby chic. Jag tycker om att bygga upp mina layouter med lager på lager och mycket 3-D effekterPå denna layout har jag gjort 3D effekten "inåt" genom att göra en nisch där fotot sitter. Jag har monterat Websters papper på en kartongbit och skurit ut en nisch och monterat fotot underifrån. Sedan har jag ruffat kanterna kring nischen och lagt på lite Stickles glitterlim och fjäderdun.
Sedan har jag dekorerat med lite spets, sidenband, Magdas gardenias Blue, minirosor och murgröna blad från Prima. Titeln Blossom är chipboardbokstäver som jag målat med Distress crackle paint.

Det kommer snart att komma ytterligare 2 alster åt Magdas. Håll utkik !

Kramar från Christel

Basic Grey Wisteria

I mitt DT paket från Grodans denna månad fick jag underbara papper från Wisteria. I denna serie går tonerna i grönt, lila eller beige brunt.
Jag fick papper i beigebruna färger i mitt DT paket.
 Så här blev min Lo:Fotot är på min dotter och mig och titeln passar så bra in, tycker jag. N.et i Närhet är en chipboardbokstav som jag målat med brun akrylfärg. Fotot är taget av Anette Centervall.


I ena hörnet på fotot har jag dekorerat med "bling it" som är en kombination av rubons och blingstena. dessutom har jag klippt en liten trekant av Atremios flätade papper som oxå går att beställa genom Grodans. Skriv bara i meddelande rutan så fixar Lucienne det.Kolla in de superhäftiga läderblommorna!!! Finns i rosa och bruna nyanser. Övriga blommor är från YouDo och rosor från Prima.
Blombladen kommer från mina egna gömmor.

Scrappiga kramar från Christel

Minialbum i plånboksformat

Jag utmanade mig själv att använda lite spillbitar från spill lådan, som man lätt glömmer bort! Den är verkligen en guldgruva om man bara tar sig tid till att leta i den!

Jag hade dessutom lite foto liggandes som jag tryckt ut i ett för litet format till ett tidigare projekt som jag ville använda mig av.

Så här blev resultatet:

    


Albumet är liftat av Tracie Hudson. En av Prima Marketings Primadonnor.

Kramar från Christel

Making Memories Wedding serie och Rusty Pickle

Making Memories har kommit ut med en ny urläcker serie som de har döpt till Wedding och Grodans har fått hem denna rykande färska serie!!! Kolla in under nyheter!
Jag fick i uppdrag att skapa något från serien. Men, hm..... jag har inga bröllopsbilder att scrappa med....
Då fick jag en idé om att denna pappersserie är perfekt om man vill skapa med svartvita foto!!!
Jag redigerade ett foto på min son (som Anette Centervall har tagit) och tryckte ut det i svartvitt. Sedan mönsterklippte jag lite från Rusty Pickle´s serie Brass Knuckles och här har ni resultatet:Till dekorationer har jag använt mig av Making Memories svarta spets och diecuts ur Weddingserien.
Det svarta pappret Varnish Brocade diecut är såå häftigt irl. Det gör sig inte rättvist här på bild. I verkligheten är det härligt glansigt.

Ja, som ni ser så behöver man inte använda denna pappersserie till bröllopstema om man inte vill utan den passar även till andra foton.
(fast jag tror nog att jag kommer att ge mig på att göra ett bröllopskort ändå för det finns så läckra tillbehör till papperna som man kan dekorera med!!!)

Scrappa på!

Kramar från Christel

Scrapträff i Bromölla på Scrapbookingdagen den 2/5

Ja, så har det varit scrapträff i Bromölla i helgen som varit. Grodans Scrapgarden stod för träffen och det var lika trevligt som vanligt. Vi blev bjudna på riktig gourmémat från Tina. Mums!

Som vanligt fick jag inte så mkt gjort på träffen!!!!!! En färdigställd Lo och en påbörjad.... Men jag handlade desto mer, både från Grodans och från loppisen. (Det brukar stå några bord uppställda så att  träffens deltagare får möjlighet att sälja de scrapsaker som man inte använder längre!) Jättebra, tycker jag. Jag handlade en massa spetsar, blommor, stämplar och gamla scraptidningar.

Här bjuder jag på den Lo som jag hann bli färdig med. Den skulle va till en utmaning där endast gröna nyanser fick användas:Kortet är taget rakt uppifrån och det var liite svårt att veta vilket håll som skulle vara uppåt....


Kram på er alla!
från Christel

RSS 2.0