Nyheter från FANCY PANTS

Nytt från FANCY PANTS

Grodans har fått in massor med nyheter från FANCY PANTS. Bla. detta läckra album:
Mixed Media Half Bracket Book

Albumet består av 2 svarta sidor i filt, 3 transparanta sidor varav 2 är mönstrade och 3 sidor av chipboard.

förutom album från FANCY PANTS så har 2 helt nya pappersserier kommit in:
Summer Soiree Sunkissed FP.Bracket Trees Kraft Die Cut
Summer soiree och Kraft paper.

Jag fick i uppdrag att dekorera detta ljuvliga album och valde papper från Kraft paper serien.

Så här blev det:Som framsida och baksida på albumet har jag valt de 2 svarta filt sidorna. Sedan har jag sytt en dekorationssöm runt kanten med min symaskin och klippt ut dekorationer från Kraft paper serien. För att piffa till albumet lite extra har jag satt fast organza band och små fjärilar som jag klätt med papper och skrivit lite journaling på.
Titeln på albumet är Mor och dotter och innehåller foton från en fotosession som Anette Centervall har tagit på mig och min dotter.
Jag har dekorerat sidorna i albumet ganska sparsamt eftersom det är papperna och fotona som jag vill ska komma i fokus.Detta var ett jätteroligt projekt att göra och ett speciellt minne för mig med dessa fina foto på mig och min dotter.
Snart är det Mors Dag. Varför inte passa på att göra något liknande projekt till dig själv eller mormor eller farmor?!

Många kramar från Christel

Mina sista alster till Magdas Scrapfeber

Äntligen färdig med mina sista alster till Magdas tävling. Det var i sista minuten...
Här kommer dem:
Denna lo:n skulle man lifta efter en lo som Lilo gjort:


Nästa alster skulle man inspireras utav ett DVD omslag med Barbie och tiggareflickan. Jag gjorde ett prinsess slott i blåa och rosa färger:
Nästa utmaning skulle man inspireras utav ett bokomslag:

... och den sista utmaningen var att scrappa något som innehöll ett djur. Lite svårt eftersom vi är allergiska i vår familj men tillslut hittade jag ett foto på svanar som vi träffade på under en båttur i somras:


Tjingeling!

Kramar från Christel

2 nya bidrag till Magdas scrapfeber

Phu! Har legat sjuk i över 1 vecka så nu ligger jag efter med scrappandet. Magdas scrapfeber avslutas den 23/4 och jag har 1 halfvärdig lo och 2 utmaningar kvar så här gäller det att ligga i!
Jag hann göra färdigt 2 bidrag igår. här bjuder jag på dem:Denna utmaning skulle gå i färgskalan blå, gul och orange. Ganska svåra färger att passa ihop men tillslut lyckades jag hitta de rätta papprena från Pink Paislee. Dessutom hade Grodans fått in ett jättehäftigt flätat halmpapper från Artemio som jag bara var tvungen att testa! Det är det som ni ser underst!


Nästa utmaning som hann bli färdig igår var att scrappa utefter en skiss och Lo:n skulle dessutom handla om min favoritplats som såklart är i min sambos trygga famn!Nu är det dax att fixa lita middag åt familjen och åter till scrapbordet. Jag håller dessutom på med ett litet DT uppdrag åt Grodans! Ett skithäftigt minialbum.... snart färdigt för att visas upp det oxå!

Kram på er!

från Christel


My Minds Eye Bella Bella

Så var det dags att visa upp vad jag skapat åt Scrapgalen med månadens DT paket!
Jag fick underbara papper från MME serien Bella Bella Bellezo och från French Flee Market.
Dessutom låg det lite knappar och chipboard i paketet.

Jag började att göra en Lo:


Papperna är så dekorativa i sig själv så jag har valt att vara sparsam med dekorationer. Det enda jag lagt till är ett nätband i guld, bokstavsstickers, chipboards och en stämpeldekoration från Tingturas textark.


Chipboarden har jag först målat med Distress crackle paint, lagt på lite glitterlim och sedan embossat en notstämpel i koppar. Blev jättehäftigt!
Är du sugen på att få lite tips på hur du kan använda dig av chipboards så gå in på Scrapgalens blogg under Tips och Trix.

Nästa projekt jag gjorde var ett Konvollutkort utav French Flee Market serien. Det passade så bra med dessa papper eftersom de är dubbelmönstrade vilket är ett måste när man ska vika konvollutkort.Baksidan har jag stämplat runt kanterna med en swirlstämpel. Inuti kortet ligger ett grattisark av ett embossat CS som du hittar hos Scrapgalen. Jättefin effekt och lyfter upp hela kortet!

Det sista projektet jag gjorde för Scrapgalen var altrade chipboardramar.Dessa ramar kommer ifrån Jenny Bowlin´s kollektion och du hittar dem hos Scrapgalen. Bandet som håller ihop ramarna är ett sammetsband.

Kramar från Christel

Tävlingsalster till Magdas Scrapfeber

Oj, oj, oj vad längesedan jag uppdaterade här!!!! Vår dator har varit sjuk i virus så vi har inte kunnat använda den.
Vad har jag då sysslat med den sista tiden?????
Jo, jag har gjort lite alster till Magdas Scrapfeber.
Först ut är en Vintage lo:


En altrad bokgömma:En Lo inspirerad av det vilda och dekadenta 20 talet:Ett kort utefter en skiss och som skulle innehålla en rosett:

Det var allt för denna gången! Nu är det dags att köra och jobba!

Kram på er alla!

RSS 2.0